Blogging tips


divendres, 14 de febrer del 2014

El quilt d'en Roger


A principis d’any va néixer en Roger. Una amiga dels seus pares va contactar amb mi mesos abans per que volia fer-li un regal especial, d’aquells que no n’hi ha dos iguals, i que en Roger pogués conservar tota la vida. De fet ho tenia clar: volia un quilt personalitzat. Un cop va escollir les teles, vaig dissenyar un patró senzill amb figures relativament grans per a que les teles que havia escollit lluïssin més. Així va quedar!
Roger was born in January. A friend of his parents contacted me some months before asking for a special gift for him, one of those that there are just one in the world, and that Roger could keep it for all his life. In fact, she knew exactly what it would be: a personalized baby quilt. Once she had the fabrics chosen, I designed the pattern with relatively large figures with the intention that the fabrics could be more appreciated. And this was the result!
  


La majoria de les teles són de Moda de la col·lecció Pure dissenyada per Sweetwater. En els quilts que faig, sobretot els que són per a bebès, ho combino amb blanc per que li dóna més neutralitat i delicadesa. O almenys a mi m’ho sembla! :D Al darrera hi vaig estampar el nom i la data de naixement amb tinta tèxtil (podeu aprendre més sobre això en AQUES TPOST que he escrit).
Most fabrics are from Moda collection Pure designed by Sweetwater. I usually combine the patterned fabrics with solid white one, especially for baby quilts, which it gives more neutrality and softer appearance. Or at least is what I feel! :D I stamped the name and date of birth on the back with textile ink (you can learn more about it in THIS POST that I wrote).

Vaig fer un dels estils d’encoixinat bàsics. No sé com es diu en català, però en anglès li diuen “stipple quilting” i és fa amb la pota d’encoixinat lliure. Això és el que té aprendre a fer patchwork en anglès, que no em sé cap nom de les tècniques en català o castellà!
I use a basic quilting style. I don’t know how it’s called in Catalan but in English is "stipple quilting" and it’s done using the free quilting foot. That’s what happens when you learn patchwork and quilting from English and American sources, that I don’t know any technique names in Catalan or Spanish!Per aquest quilt vaig provar de cosir la vora tota a màquina, seguint les classes a Craftsy. Però he de dir que m’agrada més acabar-ho a mà (potser per que així tinc l’excusa perfecte per estirar-me al sofà i cosir una estona mentre miro una pel·licula!) :)
For this quilt I tried machine binding, following a Craftsy class. But I must say that I far rather prefer hand binding my quilts (well, maybe is because then I have the perfect excuse to lie down on the couch and sew while watching a movie!) :)Espero que us hagi agradat i que li sigui molt útil a en Roger!
I hope you liked it and that Roger uses a lot!6 comentaris :

 1. Ohhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!! Aida es maquíssima, segur que no ni ha cap altre igual.Ahhh! i el encoixinat perfecte, aqui es diu encoixinat lliure. Petons.:)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ara ja sé una cosa més! Gràcies :D
   Així que suposo que tot el que es fa amb pota lliure, sigui quina sigui la forma, es diu encoixinat lliure, no? Pq en anglès tenen diferents noms segons la forma que hi fan... però ens porten tanta avantatge en aquest camp (i d'altres) que és normal! :)

   Elimina
 2. És preciós!!!! T'ha quedat molt i molt maco!
  Segur que en Roger el guardarà tota la vida :)

  ResponElimina
 3. Quin quilt tan bonic!!! I l'encoixinat genial!!! De segur que en Roger farà servir la manta molt i molt! Una abraçada.

  ResponElimina

Gràcies per els vostres comentaris!
Thanks for your comments!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...